Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان به تازگی اقدام به تحقیق درباره تاثیرات دهان شویه و اسپری بینی در جلوگیری از انتقال ویروس کرونا کردند.

به گزارش گروه روی خط رسانه‌های برنا به نقل از ایندیا اکسپرس، با شدت یافتن همه گیری ویروس کرونا در جهان، محققان به دنبال راهکار‌هایی برای جلوگیری از انتشار این ویروس در میان مردم هستند. استفاده از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون از جمله راهکار‌هایی است که مقامات بهداشتی برای کنترل شیوع همه گیری کرونا پیشنهاد می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، محققان به تازگی اقدام به بررسی احتمال قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹ از طریق استفاده از دهان شویه و یا اسپری بینی کردند.

بر این اساس، دهان و بینی یکی از اصلی‌ترین راه‌های ورود ویروس کرونا به بدن انسان است. خانواده ویروس کرونا شامل انواع مختلف ویروس است که دست کم ۷ مورد از آن باعث ایجاد بیماری در انسان‌ها می‌شوند. دانشمندان در تحقیقات خود به بررسی برند‌های مختلف دهان شویه و اسپری بینی در جلوگیری از انتشار خانواده ویروس کرونا از طریق دهان و بینی کرده اند.

شواهد نشان داده است که اسپری بینی برند جانسون می‌تواند در کمتر از یک دقیقه بیش از ۹۹ درصد انواع مختلف ویروس کرونا را نابود کند. همچنین پس از ۲ دقیقه ۹۹.۹ درصد ویروس کرونا در مجاری بینی با این اسپری از بین می‌رود.

همچنین مطابق تحقیقات دیگر دهان شویه‌هایی که حاوی آب اکسیژنه (H۲O۲) هستند، می‌توانند به میزان قابل توجهی از حجم ویروس کرونا را غیرفعال کنند. دهان شویه‌ها می‌توانند به میزان ۹۹.۹۹ درصد خانواده ویروس کرونا را غیرفعال کنند.

با این حال، محققان می‌گویند شواهدی درباره نابودی ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) با مصرف دهان شویه و اسپری بینی وجود ندارد. از این رو، نمی‌توان با اتکا بر استفاده از این مواد مدعی نابودی کووید ۱۹ و جلوگیری از انتشار آن شد.

تحقیقات دیگر چه می گوید؟

محققان دانشگاه بوخوم آلمان در تحقیقات مشترک با محققان دانشگاه نورنبرگ و برمن بر تاثیرگذاری دهان شویه در نابودی این ویروس پی برده اند. ویروس کرونا می‌تواند در حفره‌های دهان و نیز گلو مخفی شود. محققان می‌گویند دهان شویه با نابودی ویروس کرونا در دهان افراد، می‌تواند نقشی تعیین کننده ای در کاهش انتقال آن بیماری به افراد جامعه داشته باشد.

دانشمندان آلمانی می‌گویند که استفاده از دهان شویه روشی کارآمد برای کاستن از شیوع ویروس کرونا است. با این حال، شست و شوی دهان با دهان شویه روش مناسبی برای درمان افرادی که به کووید ۱۹ مبتلا شده اند نیست و تنها این عمل می‌تواند برای پیشگیری استفاده شود.

محققان در تحقیقات خود از ۸ دهان شویه موجود در بازار با ترکیبات مختلف استفاده کرده اند. آن‌ها در محیط آزمایشگاهی با شبیه سازی محیط دهان، این دهان شویه‌ها را با ویروس کرونا به مدت ۳۰ ثانیه ترکیب کرده اند. این تحقیقات نشان داده است که پس از ۳۰ ثانیه تقریباً تمام ویروس‌های کرونا کشته شده اند.

دانشمندان پیشنهاد می‌دهند که بهتر است در ایام شیوع ویروس کرونا مردم از دهان شویه به طور مستمر استفاده کنند. این کار گرچه باعث درمان افراد مبتلا به کرونا نمی‌شود، ولی می‌تواند راهکاری مناسب برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در محیط و آلودگی دیگران باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا انتقال کرونا اسپری بینی دهان شویه جلوگیری از انتشار ویروس کرونا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۳۸۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • نقش تغییرات آب و هوایی در گسترش ویروس ها
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت